Асад натякнув на початок відкритих бойових дій проти сил, підтримуваних США

Башар Асад

Іран підтримує заяви Дамаска про необхідність повернення повного контролю над територією Сирії

Очільник Сирії Башар Асад у вівторок, 7 листопада, заявив про те, що армія країни і її союзники будуть і далі продовжувати ведення бойових дій на території країни після завершення боїв в провінції Дейр-ез-Зора. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Асад натякнув на можливість початку відкритих бойових дій проти Демократичних сил Сирії, яких підтримують США і які контролюють близько однієї четвертої країни. Президент Сирії заявив, що війна спрямована проти тих, хто намагається розділити і ослабити країну.

Асад зазначив, що череда перемог, яка почалася зі взяття Алеппо, не закінчується визволенням провінції Дейр-ез-Зор, стала ударом по тих, хто прагне роз’єднати Сирію чи сприяти тероризму.

Такі заяви президент Сирії зробив після то, як країну минулого тижня відвідав Алі Акбар Велаяті, який є радником із міжнародних відносин Верховного лідера Ірану Алі Хаменеї. Велаяті під час свого перебування в Сирії анонсував, що в найближчому майбутньому всі стануть свідками наступу урядових сил на схід від річки Євфрат і визволення Ракки. Як відомо дане місто було звільнене у жовтні 2017 року бійцями Демократичних сил Сирії при підтримці США. У свою чергу Асад під час зустрічі із Велаяті заявив, що боротьба триватиме, поки не буде відновлено безпеку і стабільність на всій сирійській землі.