Асад натякнув на початок відкритих бойових дій проти сил, підтримуваних США

Асад натякнув на початок відкритих бойових дій проти сил, підтримуваних США
Башар Асад

Іран підтримує заяви Дамаска про необхідність повернення повного контролю над територією Сирії

Очільник Сирії Башар Асад у вівторок, 7 листопада, заявив про те, що армія країни і її союзники будуть і далі продовжувати ведення бойових дій на території країни після завершення боїв в провінції Дейр-ез-Зора. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Асад натякнув на можливість початку відкритих бойових дій проти Демократичних сил Сирії, яких підтримують США і які контролюють близько однієї четвертої країни. Президент Сирії заявив, що війна спрямована проти тих, хто намагається розділити і ослабити країну.

Асад зазначив, що череда перемог, яка почалася зі взяття Алеппо, не закінчується визволенням провінції Дейр-ез-Зор, стала ударом по тих, хто прагне роз’єднати Сирію чи сприяти тероризму.

Такі заяви президент Сирії зробив після то, як країну минулого тижня відвідав Алі Акбар Велаяті, який є радником із міжнародних відносин Верховного лідера Ірану Алі Хаменеї. Велаяті під час свого перебування в Сирії анонсував, що в найближчому майбутньому всі стануть свідками наступу урядових сил на схід від річки Євфрат і визволення Ракки. Як відомо дане місто було звільнене у жовтні 2017 року бійцями Демократичних сил Сирії при підтримці США. У свою чергу Асад під час зустрічі із Велаяті заявив, що боротьба триватиме, поки не буде відновлено безпеку і стабільність на всій сирійській землі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: