Аваков: Ми виходимо з депресії поліцейських сил

Арсен Аваков

Аваков зазначив, що за 1,5 року реформи довіра до поліції зросла

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що поліцейські сили України виходять з депресії, яка була протягом останніх пострадянських років. Про це він сказав у Харківському національному університеті внутрішніх справ під час урочистих заходів з нагоди прийняття присяги першокурсниками.

«Сьогодні, вимовивши присягу на вірність українському народові, кожен з вас взявся служити і захищати, взяв на себе відповідальність, – спочатку вчитися, стати компетентним, чесним, адекватним поліцейським, а потім – служити і захищати», – наголосив міністр.

«На харківській землі ми робили багато славних справ – ми формували і відправляли батальйони МВС в найважчий момент – в 2014 році захищати нашу країну», – додав він.

«Ми переживаємо історію реформування Нацполіції – це ще одна славна історія, в якій місце вашого університету (Харківському національному університеті внутрішніх справ. – Ред.), тут готувалися загони нових українських патрульних поліцейських, тут вони в перший раз осягали ази, як бути новим поліцейським, тим, кому довіряють», – вважає Аваков.

«У вас (першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ. – Ред.) завдання ще складніше – вам за кілька років потрібно стати компетентними. Рівень поліції зростає, не вистачає вас з молодою енергією, підготовленістю і знаннями. За 1,5 року реформи і складної ситуації, в якій вся країна опинилася, – довіра до поліції зросла, серйозно зросла, навіть незважаючи на всі питання, які виникають, на всі складнощі перехідного періоду, люди починають вірити (поліції. – Ред.)», – вважає міністр.

Пізніше, під час спілкування з журналістами він зазначив: «Сьогодні з нами і харківський губернатор, і народні депутати, ми раді, що вони підтримую реформу поліцейських сил і коли свято, і коли непросто, а непросто буває часто, тому що процес (реформування. – Ред.) дуже тривалий, дуже важкий. Ми виходимо з депресії поліцейських сил, яка була протягом останніх пострадянських років. Зараз це непросте завдання».

Нагадаємо, Арсен Аваков сподівається, що Верховна Рада ухвалить урядовий законопроект щодо змін до так званого закону Савченко.