Аваков: Ми виходимо з депресії поліцейських сил

Аваков: Ми виходимо з депресії поліцейських сил
Арсен Аваков

Аваков зазначив, що за 1,5 року реформи довіра до поліції зросла

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що поліцейські сили України виходять з депресії, яка була протягом останніх пострадянських років. Про це він сказав у Харківському національному університеті внутрішніх справ під час урочистих заходів з нагоди прийняття присяги першокурсниками.

«Сьогодні, вимовивши присягу на вірність українському народові, кожен з вас взявся служити і захищати, взяв на себе відповідальність, – спочатку вчитися, стати компетентним, чесним, адекватним поліцейським, а потім – служити і захищати», – наголосив міністр.

«На харківській землі ми робили багато славних справ – ми формували і відправляли батальйони МВС в найважчий момент – в 2014 році захищати нашу країну», – додав він.

«Ми переживаємо історію реформування Нацполіції – це ще одна славна історія, в якій місце вашого університету (Харківському національному університеті внутрішніх справ. – Ред.), тут готувалися загони нових українських патрульних поліцейських, тут вони в перший раз осягали ази, як бути новим поліцейським, тим, кому довіряють», – вважає Аваков.

«У вас (першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ. – Ред.) завдання ще складніше – вам за кілька років потрібно стати компетентними. Рівень поліції зростає, не вистачає вас з молодою енергією, підготовленістю і знаннями. За 1,5 року реформи і складної ситуації, в якій вся країна опинилася, – довіра до поліції зросла, серйозно зросла, навіть незважаючи на всі питання, які виникають, на всі складнощі перехідного періоду, люди починають вірити (поліції. – Ред.)», – вважає міністр.

Пізніше, під час спілкування з журналістами він зазначив: «Сьогодні з нами і харківський губернатор, і народні депутати, ми раді, що вони підтримую реформу поліцейських сил і коли свято, і коли непросто, а непросто буває часто, тому що процес (реформування. – Ред.) дуже тривалий, дуже важкий. Ми виходимо з депресії поліцейських сил, яка була протягом останніх пострадянських років. Зараз це непросте завдання».

Нагадаємо, Арсен Аваков сподівається, що Верховна Рада ухвалить урядовий законопроект щодо змін до так званого закону Савченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: