Баганець розповів, звідки в нього гектари землі і будинок в Кончі-Заспі

За його словами, квартиру в Києві він купив, продавши квартиру в Донецьку.

Колишній заступник генпрокурора Олексій Баганець в інтерв’ю «Главкому» розповів, що працюючи заступником Генпрокурора з 2000 року, отримував одночасно заробітну плату й пенсію і цього було достатньо, щоб мати наявне в нього майно. 

«Вони будуть зараз «рити» й підіймати сміття доти, поки я буду залишатись кандидатом на посаду заступника Генпрокурора. Мені нема чого виправдовуватися. Щодо будинку в Кончі-Заспі, то я його показував із того моменту, коли побудував, і він весь час є в моїй декларації. Я за нього звітував і давав пояснення як в Генпрокуратурі, так і коли мене перевіряли за законом щодо очищення влади. Будинок побудований ще 2001-го року. Працюючи заступником Генпрокурора з 2000 року, я отримував одночасно заробітну плату й пенсію. При цьому я перераховував пенсію на депозитний рахунок під проценти. Коли долар ще був по 5 гривень, у мене доходи були 600-700 тисяч гривень на рік. Тобто, це понад 100 тисяч доларів, чого мені було абсолютно достатньо, щоб мати наявне в мене майно», - розповів Баганець.

За його словами, квартиру в Києві він купив, продавши квартиру в Донецьку.

«Також у моїй декларації показано, що я успадкував від померлих батьків 2 земельні паї по 1,8 гектара. Щодо п’яти гектарів, не знаю, звідки таку цифру взяли», - зазначив  колишній заступник генпрокурора.

Баганець зазначив, що «компромат» «нарили» не журналісти, а так звана правозахисниця.

«До речі, для об’єктивності, названий вами «компромат» «нарили» не журналісти, як ви висловились, а особа, яка подала себе як «правозахисник». До вашого відому, ця так звана правозахисниця 2012-го року завідувала відділом Адміністрації Президента Віктора Януковича, де заступником керівника тоді працював головний юрист його сім’ї. Він у різний спосіб продовжує мені мститися за розслідування справ, де слідчі перевіряли його на причетність до злочинів, вчинених тодішнім режимом, у тому числі й на Майдані», - заявив колишній заступник генпрокурора.