Баганець засів за мемуари про події на Майдані

Мотив - розкрити причини, які перешкодили розслідувати всі злочини режиму Януковича

Колишній заступник генпрокурора Олексій Баганець з квітня 2015 року пише мемуари про події на Майдані. Про це він повідомив в інтерв’ю «Главкому».
Екс-прокурор не погоджується з тим, що досі по справі розслідування злочинів на Майдані нема результатів. «Звичайно, казати, що взагалі нічого нема, не можна. Щодо злочинів на Майдані є звіт міжнародної дорадчої групи – там чітко описано причини, чому, на їхню думку, їх не вдалося розкрити до кінця. Вважаю, що перші три-чотири місяці ми працювали активно й у тих умовах зробили майже неможливе, враховуючи, який у нас був режим й умови роботи», - сказав Баганець.
Він зазначив, що мотив написання мемуарів у нього один – розкрити саме причини, які перешкодили розслідувати всі злочини, вчинені під час режиму Януковича й під час подій на Майдані. Баганець повідомив, що написав уже «десь 280 аркушів».
«Скажу лише одне: якби мене тоді, в серпні 2014 року, не відсторонили від розслідування цих справ і не звільнили б начальника Головного слідчого управління, звичайно, ми б просунулись набагато вперед. Потім мені перешкодили далі працювати по цих справах у березні 2015-го року, коли взагалі звільнили з органів прокуратури», - заявив екс-прокурор.