Бойовики не допускають місію ОБСЄ до роботи на окупованій Луганщині

Бойовики не допускають спостерігачів ОБСЄ до роботи на окупованій Луганщині

Два озброєних бойовика на залізничній станції Красна могила у Вознесенівці наказали патрулю СММ залишити залізничну станцію

Українська сторона з координації і припинення вогню на Донбасі повідомляє, що бойовики «ЛНР» заборонили спостерігачам ОБСЄ працювати в районі окупованого селища Вознесенівка (колишній Червонопартизанськ) Луганської області.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об'єднаних сил в Facebook.

«Два озброєних найманця збройних формувань РФ на залізничній станції Красна могила у Вознесенівці без пояснень причин наказали патрулю СММ негайно залишити залізничну станцію і зазначений район», — йдеться у повідомленні.

У свою чергу, спостерігачі пояснили, що 13 січня здійснювали моніторинг у пункті пропуску на кордоні близько Вознесенівки.

Члени патруля, зокрема, бачили, як в Україну в'їхали 4 автомобілі (1 з українськими номерами і 3 — з російськими) і 1 вантажівка з українськими номерами.

Крім того, команда місії бачила більше 60 вантажних вагонів, в тому числі 12 цистерн для перевезення пального — попередньо, всі були порожніми. Також спостерігачі бачили 60 залізничних вагонів з вугіллям, які рухалися в напрямку кордону з Росією.

«Через близько 10 хвилин два члени збройних формувань, які були присутні на залізничній станції, попросили патруль СММ покинути цей район», — повідомили в ОБСЄ.