Британія видворить 23 російських дипломата через отруєння Скрипаля

Тереза Мей

Британія скликає позачергове засідання Ради безпеки ООН

Велика Британія вишле 23 російських дипломата у зв'язку з отруєнням колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля в Солсбері, заявила прем'єр-міністр країни Тереза Мей.

Таке рішення прийнято, оскільки Москва не відповіла на вимогу Мей протягом доби пояснити Лондону, яким чином отруйна речовина, розроблене в Росії, виявилося в Британії.

Вранці в середу глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова дати Лондону відповідь у справі про отруєння в Солсбері протягом 10 днів після того, як отримає офіційний запит.

При цьому Лавров додав, що без пред'явлення «конкретних фактів» Лондону  «доведеться відповідати за відверту спробу грубо ввести в оману світову громадськість».

У середу також стало відомо, що через інцидент в Солсбері Британія скликає позачергове засідання Ради безпеки ООН. Воно розпочнеться о 22:00 за київським часом, повідомили в британському постпредстві.

Як відомо, отруєних росіян – Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.