Британія видворить 23 російських дипломата через отруєння Скрипаля

Британія видворить 23 російських дипломата через отруєння Скрипаля
Тереза Мей

Британія скликає позачергове засідання Ради безпеки ООН

Велика Британія вишле 23 російських дипломата у зв'язку з отруєнням колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля в Солсбері, заявила прем'єр-міністр країни Тереза Мей.

Таке рішення прийнято, оскільки Москва не відповіла на вимогу Мей протягом доби пояснити Лондону, яким чином отруйна речовина, розроблене в Росії, виявилося в Британії.

Вранці в середу глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова дати Лондону відповідь у справі про отруєння в Солсбері протягом 10 днів після того, як отримає офіційний запит.

При цьому Лавров додав, що без пред'явлення «конкретних фактів» Лондону  «доведеться відповідати за відверту спробу грубо ввести в оману світову громадськість».

У середу також стало відомо, що через інцидент в Солсбері Британія скликає позачергове засідання Ради безпеки ООН. Воно розпочнеться о 22:00 за київським часом, повідомили в британському постпредстві.

Як відомо, отруєних росіян – Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: