Черговий фейк російської пропаганди: на футболці соліста Rammstein намалювали Путіна

Bild

Ліндеман каже, що цитата, яку йому приписали російські журналісти, повністю вигадана

Лідер німецької групи Rammstein Тіль Ліндеман стверджує, що фотографії в російських ЗМІ, на яких він у футболці із зображенням Володимира Путіна, змінені в графічному редакторі, а цитата, яку йому приписали російські журналісти, повністю вигадана, пишет «Радіо Свобода».

Російське агентство «Спутник» та інші російські ЗМІ 28 червня опублікували фото Линдемана в футболці з Путіним і з телефоном, на якому вигравірувано профіль російського президента. У повідомленні говориться, що перед виступом в Москві на фестивалі «Максидром» 19 червня соліст Rammstein заявив про підтримку Путіна, який «є сильним лідером, а не маріонеткою». Агентство також цитувало слова Линдемана про те, що він «вважає несправедливими нападки на Росію».

У четвер в інтерв'ю німецькому виданню Bild офіційні представники Тіля Линдемана заявили, що опублікована «Спутником» фотографія дійсно була зроблена в Москві, проте зображення Путіна було поміщене на футболку музиканта пізніше, за допомогою графічного редактора. Насправді на футболці Линдемана зображений череп. За словами офіційних представників музиканта, цю футболку йому подарувала колишня подруга.