Член НАЗК заявляє про тиск на нього: Все почалося з моменту, коли мене зупинили нібито в нетверезому стані

Член НАЗК Руслан Радецький

Радецький стверджує, що після того, як його зупинили патрульні з’явилося адміністративне провадження щодо конфлікту інтересів та ще два кримінальні провадження

Член НАЗК Руслан Радецький заявив в інтерв’ю «Главкому», що на нього здійснюється тиск. Зокрема, він розповів, що під час нещодавніх обшуків у кабінеті у нього шукали свідоцтво про здійснення адвокатської діяльності, яке він задав ще у 2014 році.

«Шукали не тільки в кабінеті, а й у моєму власному автомобілі. Свідоцтво не знайшли, і ніяка виїмка не відбулася. Дане свідоцтво я здав ще 2014 року, коли йшов на держслужбу, і написав заяву про призупинення адвокатської діяльності в Раді адвокатів міста Києва. В Раді адвокатів також був проведений обшук, і це свідоцтво було вилучено слідчими органами. Тобто свідоцтво було там, де і повинно було, відповідно до закону про адвокатуру та адвокатську діяльність», - заявив Радецький.

За його словами, це, напевно, є ще одним з елементів психологічного тиску, для особистої дискримінації, та в цілому, для блокування роботи НАЗК. 

На запитання, чи кваліфікує він це як тиск, бо мало кому хочеться світити свої статки, Радецький відповів: 

«Хочеш не хочеш, але закон є і всі мають його виконувати. Деякі суб’єкти декларування, звичайно, не хочуть цього робити – розумію, що це психологічний бар’єр, який їм потрібно перейти…Перші незручності в необхідності подання змін у майновому стані відчули службовці, які зібралися провести відпустки на дорогих курортах, коли постало питання про місце та вартість їхнього відпочинку», - зазначив член НАЗК.

Продовжуючи тему «тиску» Радецький запевнив, що все розпочалося після того, як його зупинили патрульні поліцейські.

«Сьогодні є факти, що через відкриття надуманих кримінальних та адміністративних проваджень, такий тиск має місце. Все розпочалося з моменту, коли мене зупинили нібито в нетверезому стані біля роботи о 22:30 працівники патрульної поліції. Медичний огляд та лабораторні аналізи не виявили ознак нетверезого стану, а суд відмовив в адміністративному провадженні. Тоді з’явилося адміністративне провадження щодо конфлікту інтересів та ще два кримінальні провадження. Рівень кваліфікуючих ознак такий самий, як у попередньому», - додав член НАЗК. 

Нагадаємо, Радецький також спростовує слова свого керівника про те, що він завалив роботу.