Член НАЗК Радецький спростовує слова свого керівника про те, що він завалив роботу

Член НАЗК Радецький спростовує слова свого керівника про те, що він завалив роботу
Член Національного агенства з питань запобігання корупції Руслан Радецький
Фото: Уніан

Радецький запевняє, що саме «амбітна позиція» інших членів НАЗК призвела до двомісячного блокування затвердження результатів перевірки декларацій

Член Національного агенства з питань запобігання корупції Руслан Радецький спростовує заяви свого керівника про те, що він завалив роботу та запевняє, що у нього не конфлікт з главою НАЗК Наталією Корчак, а «робочий процес». 

Про це Радецький заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Я б не назвав це конфліктом, це робочий процес. Кожен член НАЗК має свою думку і позицію. Можливо, іноді це переходить у ситуацію загострення. Але принаймні я завжди намагався йти на конструктив з усіма і буду намагатись дослухатись до кожного члена агентства і закликати їх до аналогічної поведінки. Чим більше ми будемо чути один одного, тем менше політики зможуть зловживати своїм правом піару на агентстві», - стверджує член НАЗК.

До того ж Радецький спростовує тезу про внутрішні протиріччя у Нацагенстві, зокрема із Наталією Корчак.

«Це не протиріччя, а позиція і думка кожного члена. Наприклад, я бачу, що може бути перевірена така-то інформація і складений документ в такому-то вигляді. Інший член НАЗК бачить це в іншому ракурсі. Нормальний робочий процес, хоч і з елементами загострення. Але найгірше в таких випадках, коли некомпетентні особи в питаннях фінансового контролю втручаються в нашу роботу», - додав член НАЗК. 

«Главком» також нагадав Радецькому, що Корчак прямо звинувачувала його у некомпетентності та зриві перевірок декларацій високопосадовців. На запитання, то хто ж завалив роботу в агентстві, він відповів:

«Перевірки проведені давно і результати були готові теж давно. Залишалося лише їх затвердити на засіданні НАЗК, проте тут стикнулися з амбіціями та емоціями інших членів НАЗК. Лунали звинувачення, що результати не так оформлені, але як мають бути оформлені – не говорили. Така амбітна позиція інших членів призвела до двомісячного блокування затвердження результатів перевірки. 14 липня камінь зрушив з місця і були затверджені перші результати. І якщо порівняти результати по суті, то вони нічим не відрізняються. Є документи, направлені до спеціалізованої антикорупційної прокуратури».

Водночас, Радецький уникнув відповіді на запитання, чи продовжуватиме він вимагати відставки голови НАЗК.

«Повторюю, що буду закликати до компромісу та розуміння. Я вболіваю, щоб цей орган працював, а ми не зациклювались на своїх бажаннях та амбіціях», - резюмував член Нацагенства. 

До слова, член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький також вважає, що негативний імідж НАЗК формують громадські активісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: