В останню хвилину держава скасувала закупівлю пожежних машин у соратника Ляшка

Заводу «Пожмашина», який належить соратнику Олегу Ляшка, не дістався мільйонний тендер

Державна служба з надзвичайних ситуацій відмінила два тендери після повідомлення про намір укласти угоди з «Промисловою компанією «Пожмашина»

Тендерний комітет Державної служби України з надзвичайних ситуацій 27 грудня відмінив державну закупівлю пожежної техніки на загальну суму 115,08 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Замовник провів у грудні два тендери з придбання 10 пожежно-рятувальних автомобілів та трьох пожежних телескопічних автодрабин. 19 грудня ДСНС оприлюднила намір укласти угоди з переможцем торгів ТОВ «Промислова компанія «Пожмашина» (Чернігівська область).

Однак скасовувати успішно проведені тендера замовнику довелося через «відсутність кошторисних призначень на 2018 рік на закупівлю пожежно-рятувальних автомобілів та пожежних телескопічних автодрабин».

(для перегляду списку натисніть на зображення)

(для перегляду списку натисніть на зображення)

Разом з тим, у планах закупівлі на 2018 рік ДСНС прописала на листопад придбання зазначеної пожежної техніки.

За даними аналітичної системи Youcontrol, «Промислова компанія «Пожмашина» створена у вересні 2005 року і прописана у смт Ладан Прилуцького району Чернігівської області. Нинішнім засновником є лондонська компанія «Гартек груп ЛТД». Єдиним власником фігурує Олег Авер’янов, депутат Чернігівської облради, керівник тамтешньої обласної організації Радикальної партії і помічник народного депутата Олега Ляшка.

До 23 вересня 2018 року бенефіціаром «Пожмашини» був директор цієї фірми Олег Борщ з Прилук. Борщ є членом Радикальної партії Олега Ляшка і на місцевих виборах-2015 балотувався до Чернігівської облради від цієї політичної сили.

Ще один «ляшківець» і нинішній депутат Прилуцької районної ради Валерій Іващенко є підписантом цієї фірми.

За відомостями ProZorro, з 2016 року ТОВ «Промислова компанія «Пожмашина» виграє мільйонні тендера з поставки техніки на замовлення Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Зокрема, у серпні 2016 року фірма-«ляшківця» поставила 98 пожежно-рятувальних автомобілів на 369,4 млн грн; у грудні 2016 року – 13 пожежно-рятувальних автомобілів на 49,49 млн грн; у червні 2017 року – 130 пожежно-рятувальних автомобілів на 600,33 млн грн; у травні 2018 року – 120 пожежно-рятувальних автомобілів на 600,53 млн грн.

Також читайте матеріал Главкома «Новий «джекпот» Олега Ляшка. Фірма радикалів «натендерила» за рік 718 млн»