Новий «джекпот» Олега Ляшка. Фірма радикалів «натендерила» за рік 718 млн

наші гроші
Новий «джекпот» Олега Ляшка. Фірма радикалів «натендерила» за рік 718 млн
Лідер Радикальної партії, народний депутат Олег Ляшко і Олег Авер’янов

«Пожмашина» у грудні виграла черговий тендер на 115 млн грн

Державна служба України з надзвичайних ситуацій 19 грудня повідомила про намір укласти дві угоди з ТОВ «Промислова компанія «Пожмашина» (Чернігівська область) на придбання 10 пожежно-рятувальних автомобілів та трьох пожежних телескопічних автодрабин загальною вартістю 115,08 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Пожежні телескопічні автодрабини висотою підйому 32-35 метрів призначені для доставки до місця проведення рятувальних, аварійно-відновлювальних робіт, гасіння пожеж; евакуації людей з висоти за допомогою люльки з панеллю управління;  подачі вогнегасних речовин з вершини драбини.

Пожежний транспорт закуповують для потреб технічної служби ГУ ДСНС України у Київській області.

На тендерах у «Пожмашини»  було троє конкурентів: ТОВ «ТД «АвтоКрАЗ», ТОВ «Техноторг» і ТОВ «Вордтекс».

За даними аналітичної системи Youcontrol, «Промислова компанія «Пожмашина» створена у вересні 2005 року і прописана у смт Ладан Прилуцького району Чернігівської області. Нинішнім засновником є лондонська компанія «Гартек груп ЛТД». Єдиним власником фігурує Олег Авер’янов, депутат Чернігівської облради, керівник тамтешньої обласної організації Радикальної партії і помічник народного депутата Олега Ляшка

До 23 вересня 2018 року бенефіціаром «Пожмашини» був директор цієї фірми Олег Борщ з Прилук. Борщ є членом Радикальної партії Олега Ляшка і на місцевих виборах-2015 балотувався до Чернігівської облради від цієї політичної сили.

Ще один «ляшківець» і нинішній депутат Прилуцької районної ради Валерій Іващенко є підписантом цієї фірми.

Історія тендерних успіхів «Пожмашини» співпала у часі з призначенням у травні 2015 року Олега Авер’янова на посаду заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Він був і залишається членом Радикальної партії Олега Ляшка, а на місцевих виборах 2015 року очолив виборчий список партії і зайшов до Чернігівської обласної ради.

Свого часу Авер’янов мав стосунок до пожежного бізнесу і керував протягом 2009-2015 років ТОВ «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш». Як з’ясували журналісти телепрограми «Наші гроші», на виробничих потужностях уже збанкрутілого «Пожспецмаш» з’являється компанія «Промислова компанія «Пожмашина». Саме цю фірму просував екс-прем’єр Арсеній Яценюк, даючи пораду керівництву ДСНС, віддати 200 млн. грн на закупівлю пожежної техніки саме у «Пожмашини».

Апофеозом яскравої співпраці теперішньої влади і опозиційної партії Ляшка стали «пожежні поправки» у держбюджеті 2016 року, які лобіював сам лідер радикалів. Ціна питання – 400 млн. грн, що виділили на закупівлю пожежних автомобілів у тієї ж «Пожмашини».

За інформацією пошукового ресурсу Zaкупівлі 2.0, тільки за 2018 рік фірма «Пожмашина» «натендерила» на 718 млн грн.

Крім партійних інтересів, ЗМІ віднайшли і родинно-кумівські зв’язки. Так, бенефіціар «Пожмашини» Олег Борщ є давнім товаришом та кумом подружжя Авер’янових.

«Главком» також з’ясував: Олег Авер’янов і Олег Борщ керували одним і тим же підприємством з Прилук протягом 2007-2009 років. Це – ТОВ «Грант Альянс», яке займається будівництвом житла. До того ж в е-декларації за 2016 рік Авер’янов вказав, що має внески у цій компанії на суму понад 1 млн грн.

Як повідомляв «Главком», у травні 2018 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій купила у ТОВ «Промислова компанія «Пожмашина» 120 пожежно-рятувальних автомобілів загальною вартістю 600,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: