ДБР повідомило поліцейському про підозру в замаху на вбивство колеги

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років

Державне бюро розслідувань повідомило оперуповноваженому одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області про підозру в замаху на умисне вбивство колеги. Про це сказано у повідомленні пресслужби ДБР.

Слідством встановлено, що 12 січня поліцейський у неробочий час розпивав спиртні напої з колегою у приміщенні свого службового кабінету.

Оперуповноважений зробив кілька пострілів із власної травматичної зброї в стіни і меблі, за що отримав від потерпілого зауваження. Обурившись на невдоволення колеги, поліцейський з близької відстані вистрелив йому в голову, спричинивши тяжкі ушкодження голови і струс головного мозку.

Після цього оперуповноважений і треті особи, які не були присутні під час пострілу, розраховуючи на настання смерті потерпілого, спробували приховати факт вбивства шляхом зміни обстановки на місці злочину.

Вони приховали стріляні гільзи і замінили пістолет, а підозрюваний дав свідчення про те, що потерпілий власноручно влучив собі у скроню.

Дії поліцейського попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

До суду спрямовано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на перевірку версії причетності керівництва відділу поліції та інших співробітників поліції до приховування злочину.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до 15 років.

Як повідомлялось, 19 березня ДБР почало розслідувати дорожньо-транспортну пригоду за участю чотирьох поліцейських у Харкові.