Денісова чекає від Росії відповіді про стан здоров’я Сенцова

Український омбудсмен схвильована повідомленням адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе щодо погіршення стану здоров’я його підзахисного

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова просить, щоб російська сторона негайно надала їй вичерпну офіційну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова.

Про це вона 10 грудня повідомила у Facebook.

«У зв’язку з повідомленням адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе щодо погіршення стану здоров’я його підзахисного, саме – «органічного ураження серця, печінки та нирок», звернулася до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової та радника президента Російської Федерації, голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і людини Михайла Федотова. Прошу негайно надати вичерпну офіційну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова», - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що у Сенцова виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

Водночас Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що «відповідно до медичних аналізів та перевірок, стан здоров'я Сенцова оцінюється, як задовільний». Відповідно до цього висновку, у РФ прийняли рішення, що Сенцов буде переведений з медичної частини в загін для подальшого відбування покарання.