Депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної сотні

21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості

Хвилину мовчання оголосили на прохання представника фракції «Батьківщина» Сергія Євтушка

У Верховній Раді у середу, 21 листопада, хвилиною мовчання вшанували загиблих під час Революції гідності.

«Рівно п’ять років тому розпочалась Революція гідності, - це була відповідь українського народу на спробу тодішнього проросійського режиму Януковича повернути Україну в колоніальну залежність від Росії. І хоча здавалося, що це неможливо, ми знали, що маємо не допустити повернення України в колонію Росії. Ми розпочали цей шлях тоді», - заявив спікер ВР Андрій Парубій.

Він висловив переконання, що боротьба, розпочата на Майдані, продовжується і під час роботи парламентарів у стінах Верховної Ради.

«Наші барикади перенесено з Інститутської і Грушевського в Широкіно, Станицю Луганську. І там зараз наші хлопці кожного дня захищають Україну і весь вільний світ, як ми захищали Майдан п'ять років тому. Низький уклін і вічна слава полеглим героям Небесної Сотні та українським воїнам, які поклали життя за незалежність України у боротьбі з російським агресором. Нехай їх жертовність і любов до Батьківщини буде для нас головною заповіддю», - сказав Парубій.

Хвилину мовчання оголосили на прохання представника фракції «Батьківщина» Сергія Євтушка.

«Хотілось би вшанувати хвилиною мовчання тих хлопців і дівчат, які поклали своє життя за гідність, за те, щоб наші діти мали можливість жити у вільній, демократичній, правовій процвітаючій країні», - заявив нардеп.

Нагадаємо, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною у середу, 21 листопада, взяли участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні.