Депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної сотні

Депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної сотні
21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості

Хвилину мовчання оголосили на прохання представника фракції «Батьківщина» Сергія Євтушка

У Верховній Раді у середу, 21 листопада, хвилиною мовчання вшанували загиблих під час Революції гідності.

«Рівно п’ять років тому розпочалась Революція гідності, - це була відповідь українського народу на спробу тодішнього проросійського режиму Януковича повернути Україну в колоніальну залежність від Росії. І хоча здавалося, що це неможливо, ми знали, що маємо не допустити повернення України в колонію Росії. Ми розпочали цей шлях тоді», - заявив спікер ВР Андрій Парубій.

Він висловив переконання, що боротьба, розпочата на Майдані, продовжується і під час роботи парламентарів у стінах Верховної Ради.

«Наші барикади перенесено з Інститутської і Грушевського в Широкіно, Станицю Луганську. І там зараз наші хлопці кожного дня захищають Україну і весь вільний світ, як ми захищали Майдан п'ять років тому. Низький уклін і вічна слава полеглим героям Небесної Сотні та українським воїнам, які поклали життя за незалежність України у боротьбі з російським агресором. Нехай їх жертовність і любов до Батьківщини буде для нас головною заповіддю», - сказав Парубій.

Хвилину мовчання оголосили на прохання представника фракції «Батьківщина» Сергія Євтушка.

«Хотілось би вшанувати хвилиною мовчання тих хлопців і дівчат, які поклали своє життя за гідність, за те, щоб наші діти мали можливість жити у вільній, демократичній, правовій процвітаючій країні», - заявив нардеп.

Нагадаємо, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною у середу, 21 листопада, взяли участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: