Дипломатичний скандал: Україна вислала працівника білоруського посольства

20 листопада стало відомо про оголошення персоною нон грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова

Міністерство закордонних справ України відповіло на недружні дії Білорусі, яка перед тим оголосила персоною нон-грата радника посольства України Ігоря Скворцова.

Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца.

У відповідь на таке рішення Мінська українське МЗС повідомило білоруську сторону про оголошення персоною нон грата одного зі співробітників посольства Білорусі в Україні.

«МЗС України зі свого боку, керуючись принципом взаємності, ухвалило рішення про те щоби вислати з країни представника посольства Білорусі. Станом на даний момент він вже припинив роботу та залишив нашу державу», - заявила вона.

Як відомо, в понеділок стало відомо про оголошення персоною нон грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Білоруські спецслужби стверджують, що він є співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України і працював «під прикриттям».

Нагадаємо, 20 листопада в КДБ Білорусі повідомили, що український журналіст Павло Шаройко затриманий за звинуваченням у шпигунстві і нібито він зізнався, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України, які працюють під прикриттям.

Його затримали ще 25 жовтня, однак про це стало відомо лише 17 листопада від голови Національної громадської телерадіокомпанії України Зураба Аласанії.