Радника посольства України в Мінську оголошено персоною нон грата в Білорусі

Радника посольства України в Мінську оголошено персоною нон грата в Білорусі

В КДБ Білорусі заявили, що Ігор Скворцов є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України

Радник посольства України у Мінську Ігор Скворцов оголошений персоною нон грата у Білорусі через справу затриманого українського журналіста Павла Шаройка.

Про це йдеться у заяві КДБ Білорусі.

Згідно із заявою відомства, Шаройко нібито визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки, що працює під прикриттям, а також своє звання - полковник.

«Він також підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України Білорусі. За діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон грата», - заявив сьогодні на брифінгу офіційний представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржин.

Як повідомлялося, у КДБ Білорусі заявили, що Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру. Відносно журналіста порушено кримінальну справу за статтею 358 КК Білорусі «шпигунство» і прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 17 листопада про затримання власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка в Білорусі повідомили голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія і генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін.

В «Українському радіо» відзначають, що близько двох тижнів Павло Шаройко не виходив на зв'язок, редакція не могла додзвонитися до нього та його родичів, він не відповідав і на повідомлення в мережі інтернет.

МЗС Білорусі не коментує інформацію про затримання журналіста.

До затриманого в Мінську українського журналіста Павла Шаройка пустили українського консула

Журналіст перебуває в слідчому ізоляторі Комітету державної безпеки Білорусі в Мінську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: