Директор «Музею Майдану»: У суспільстві немає консенсусу щодо доцільності існування нашого музею

Ділянки, на які претендує музей, – це бізнес-привабливі місця, з якими чиновники чи політики, які ухвалюють рішення, не готові сьогодні розставатися

Вирішення питання щодо надання приміщення «Музею Майдану» гальмується з кількох причин. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів директор музею Ігор Пошивайло.

«Вважаю, без корупційної складової не обійшлося. Головне, що влада досі не зрозуміла значення цього музею для України. Політики й чиновники бачать «Музей Майдану» як заклад, куди вони можуть двічі на рік прийти, покласти квіти і вшанувати загиблих. Усе. Є повне нерозуміння призначення музею як громадянської платформи і її функцій. Можливо, вони хотіли б законсервувати явище Майдану лише в подіях протестів, а не розвивати його, мотивуючи, що війна ж у нас, інші проблеми важливіші», - зазначив він.

Пошивайло додав, що ділянки, на які претендує музей, зокрема на Інститутській, – це бізнес-привабливі місця, з якими чиновники чи політики, які ухвалюють рішення, не готові сьогодні розставатися.

«Окрім того, оскільки наш музей досить молодий, то ми не набули потужного громадського лобі. Мені здається, що немає консенсусу й у самому суспільстві щодо цього музею - чи потрібен він сьогодні. Адже в Україні немає досвіду створення музею по гарячих подіях, музею «гарячої» історії», - підкреслив Пошивайло.