Для НАТО важливо вести «політичний діалог» з Росією - Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у Верховній Раді
Фото: Главком

Генсек Альянсу запевняє, що діалог з РФ «не означає слабкість»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив важливість ведення «політичного діалогу» з Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю «112-Україна».

«Підхід НАТО відносно Москви, відносно Росії полягає в тому, що ми називаємо «двостороннім підходом» - це, насамперед, міцний захист, колективний захист, що заслуговує довіри, але водночас політичний діалог. Тому що Росія - це наш сусід, і вона нікуди не зникне. І тому важливо говорити з Росією, особливо в умовах, коли напруженість зростає. Важливо говорити на такі теми, як Мінські угоди, Мінські домовленості, їхнє виконання. Це те, що ми називаємо «політичним діалогом», - сказав він.

Столтентенберг додав, що НАТО хоче уникнути небезпечних ситуацій.

«Але також звертатися до питань прозорості й скорочення ризиків. Є значна військова активність, навчання, які проводять уздовж наших кордонів. НАТО попереджає: хоче уникнути будь-яких інцидентів, які можуть призвести до того, що ситуація вийде з-під контролю і створить небезпечні ситуації. Усе це вимагає діалогу з Росією, але діалог не означає слабкість. Для нас - це знак сили, за допомогою якої ми говоримо з сусідом», - додав генсек НАТО.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, у Києві з візитом перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

На засіданні комісії Україна–НАТО президент Петро Порошенко заявив, що інтеграція в НАТО - національний пріоритет України. Також, на його думку, агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися.

Також Столтенберг звернувся сьогодні до депутатів з трибуни сесійної зали Верховної Ради України.

Зазначимо, що Північноатлантичний альянс ніколи не визнає анексію Криму Росією.