До України найближчими днями прибуде американський радник Полторака

Відставний генерал США Джон Абізейд буде радником українського міністра оборони

Велика Британія та Сполучені Штати Америки направляють радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства України

В Україну найближчими днями приїде радник міністра оборони України зі стратегічного рівня американський генерал Джон Абізейд. Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з сенатором США Джозефом Доннеллі, передає прес-служба Міноборони.

За інформацією прес-служби, Полторак поінформував сенатора США, що днями в Україну прибуває радник стратегічного рівня генерал Джон Абізейд.

«Україна сама прагне визначати своє майбутнє. Незважаючи на амбіції сусіда-агресора, переконаний, ми маємо на це повне право, особливо враховуючи, яку дорогу ціну вже довелося заплатити за це», — наголосив міністр оборони.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив аташе з питань оборони при Посольстві США в Україні полковника Керол Нортрап відзнакою Міністра оборони України «Знак пошани».

Нагадаємо, на прохання Міністерства оборони України Велика Британія та Сполучені Штати Америки направляють радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства.

Вже найближчим часом до України від Уряду США буде направлено радника стратегічного рівня 4-х зіркового генерала Джона Абізейда. З 2003 року по 2007 рік генерал Абізейд обіймав посаду командувача Центрального командування ЗС США.

Радник від Великобританії — генерал Нік Паркер, колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великої Британії.

Діяльність цих стратегічних радників в Україні сприятиме нарощенню темпів та масштабів оборонної реформи.

Як напередодні заявив міністр оборони Степан Полторак, Україна може стати основним союзником США, поза межами НАТО.

Раніше Міноборони України і США підписали концепцію розвитку партнерства.