До України найближчими днями прибуде американський радник Полторака

До України найближчими днями прибуде американський радник Полторака
Відставний генерал США Джон Абізейд буде радником українського міністра оборони

Велика Британія та Сполучені Штати Америки направляють радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства України

В Україну найближчими днями приїде радник міністра оборони України зі стратегічного рівня американський генерал Джон Абізейд. Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з сенатором США Джозефом Доннеллі, передає прес-служба Міноборони.

За інформацією прес-служби, Полторак поінформував сенатора США, що днями в Україну прибуває радник стратегічного рівня генерал Джон Абізейд.

«Україна сама прагне визначати своє майбутнє. Незважаючи на амбіції сусіда-агресора, переконаний, ми маємо на це повне право, особливо враховуючи, яку дорогу ціну вже довелося заплатити за це», — наголосив міністр оборони.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив аташе з питань оборони при Посольстві США в Україні полковника Керол Нортрап відзнакою Міністра оборони України «Знак пошани».

Нагадаємо, на прохання Міністерства оборони України Велика Британія та Сполучені Штати Америки направляють радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства.

Вже найближчим часом до України від Уряду США буде направлено радника стратегічного рівня 4-х зіркового генерала Джона Абізейда. З 2003 року по 2007 рік генерал Абізейд обіймав посаду командувача Центрального командування ЗС США.

Радник від Великобританії — генерал Нік Паркер, колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великої Британії.

Діяльність цих стратегічних радників в Україні сприятиме нарощенню темпів та масштабів оборонної реформи.

Як напередодні заявив міністр оборони Степан Полторак, Україна може стати основним союзником США, поза межами НАТО.

Раніше Міноборони України і США підписали концепцію розвитку партнерства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: