Економіка України зросла у другому кварталі на 2,4%

У Мінекономрозвитку ключовою передумовою зростання ВВП назвали реформування економіки, покращання ділових очікувань і зростання споживчої активності при збільшення рівня заробітних плат

У другому кварталі реальний валовий внутрішній продукт підвищився на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Як повідомляється, реальний ВВП у II кварталі 2017 року порівняно з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактору) збільшився на 0,6%, а порівняно з II кварталом 2016 року – збільшився на 2,4%.

У Мінекономрозвитку ключовою передумовою зростання ВВП назвали реформування економіки, покращання ділових очікувань і зростання споживчої активності при збільшення рівня заробітних плат.

«Окрім того, позитивний влив забезпечила зовнішня ринкова кон’юнктура, а саме – ріст цін на  сировинних ринках, зокрема металу, залізної руди та зернових, а також високий рівень будівельної активності на виробничих та інфраструктурних об’єктах (зокрема, на об’єктах енергетичних підприємств, транспортної інфраструктури та нежитлового будівництва в АПК)», – повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що за підсумками 2017 року Мінекономрозвитку очікує продовження позитивної динаміки ВВП на рівні близько 1,8%-2%.

Раніше повідомлялося, за період січня-червня 2017 року ВВП зріс на 2,5%.

Нагадаємо, після позитивної рекомендації банку JPMorgan українські держоблігації подорожчали одразу на 50%.

Також дивіться декілька цікавих цифр за підсумками першого півріччя 2017 року.

Також відомо, що Україна щорічно витрачає понад 100 млрд грн на обслуговування боргів.