Україна щорічно витрачає понад 100 млрд грн на обслуговування боргів

Україна щорічно витрачає понад 100 млрд грн на обслуговування боргів

За даними Мінфіну, державний борг України становить 66,8% ВВП

Україна витрачає 4% ВВП на обслуговування зовнішнього боргу, що в грошовому еквіваленті становить понад 100 млрд грн щорічно. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на форумі з децентралізації в Тернопільській області.

«Ми 4% ВВП витрачаємо на те, щоб обслуговувати зовнішні борги, це понад 100 млрд грн щорічно», - сказав він.

За словами прем'єра, близько $5,5 млрд Україна щорічно витрачає з бюджету на покриття дефіциту Пенсійного фонду, 5% ВВП - на безпеку та оборону.

«Реформи нам потрібні як повітря. Всі, хто говорить, що вони не потрібні, що потрібно все й усім виплатити сьогодні, - я теж це підтримую. Але ті, хто говорить, вони ж розуміють, що в бюджеті грошей немає, і як це зробити, вони теж не знають. Ми цю нісенітницю іноді сприймаємо за чисту монету», - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, за даними Мінфіну, державний борг України становить 66,8% ВВП, а з його загального обсягу 70% становлять валютні позики. Державний і гарантований державою борг України за січень-квітень 2017 року зріс у доларовому еквіваленті на $3,33 млрд, або на 4,7%, - до $74,31 млрд станом на 30 квітня.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Україна зацікавлена в отриманні не кредитів, а безповоротної грантової допомоги від міжнародних партнерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: