Екс-слідчому ГПУ Сусу наділи електронний браслет

Дмитро Сус

Дмитро Сус перебуває під домашнім арештом за місцем проживання на Хмельниччині

Екс-заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитру Сусу наділи електронний засіб стеження, відповідно до рішення суду. Про це у коментарі УНН повідомив його адвокат Дмитро Дмитренко.

«Рішення суду стосовно електронного браслету виконано», - сказав адвокат, відповідаючи на запитання про те, чи надягли Сусу електронний засіб контролю.

При цьому захисник нагадав, що відповідно до рішення суду, його підзахисний перебуває під домашнім арештом за місцем проживання на Хмельниччині.

Адвокат зазначив, що Сус виконує всі покладені на нього судом зобов'язання у повному обсязі.

Водночас адвокат уточнив, що поки що він і його клієнт не вирішили, чи оскаржуватимуть рішення суду стосовно запобіжного заходу.

Як повідомляв «Главком»Суса було затримано на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ст.366-1 («Декларування недостовірної інформації») Кримінального кодексу України.

26 липня екс-заступнику начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитру Сусу було оголошено підозру.

У квітні Генпрокуратура звільнила прокурора Суса за брехню в декларації.

Як повідомив керівник САП Назар Холодницький, Сусу загрожує позбавлення волі на строк понад 10 років.