Детективи НАБУ затримали в «Борисполі» екс-слідчого Генпрокуратури Суса

Детективи НАБУ затримали в «Борисполі» екс-слідчого Генпрокуратури Суса

Колишній слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус

Детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних провадженнях щодо Сусу починаючи з квітня 2016 року

У вівторок, 25 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

Про це сьогодні ввечері повідомили у прес-службі НАБУ.

«Особу затримано на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ст.366-1 («Декларування недостовірної інформації») Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

За фактами можливих злочинних дій затриманої особи детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних провадженнях, починаючи з квітня 2016 року.

Слідчі дії тривають.

За інформацією «Главкому», затриманий – Дмитро Сус. 25 липня він опублікував на своїй сторінці у Facebook фото з аеропорту «Бориспіль».

Як повідомляв «Главком», у квітні Генпрокуратура звільнила прокурора Суса за брехню в декларації.

Дмитро Сус був призначений старшим слідчим з особливо важливих справ 6-го відділу з розслідування кримінальних проваджень Департаменту з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури 30 листопада 2016 року. Це управління очолює Юрій Грищенко. До цього призначення Сус працював у департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. Дмитро Сус фігурував у конфлікті Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро у серпні 2016 року. За даними ЗМІ, конфлікт стався після того, як детективи НАБУ почали проводити розслідування щодо департаменту з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури. Для цих цілей вони нібито орендували квартиру, у якій встановили обладнання для спостереження і прослуховування. Повідомлялося, що особлива увага приділялася прокурору Дмитру Сусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: