Фесенко закликав «Самопоміч» не брехати про вибори на Донбасі

Експерт зазначив, що мав надто завищені очікування щодо цієї політичної сили

Більшість депутатів парламентської фракції «Самопомочі» виявились найбільш системними і професійними у роботі в комітетах. Таку думку в розмові з «Главкомом» висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Я маю суб’єктивне ставлення до фракції «Самопоміч», до якої в мене були певні завищені очікування, бо вони найбільш нові з усіх політичних сил. Мені не подобається їхній специфічний іноді демократичний, іноді консервативний популізм. Особливо в ставленні до Мінських угод», - зазначив він.

Усі останні тижні, нагадав експерт, нас накручували, що от-от буде голосуватись законопроект про вибори на Донбасі.

«А якщо він не буде проголосований, ми вибачення почуємо? Бо це була відверта брехня й політтехнологічна маніпуляція. Безумовно, «Самопоміч» виражає настрої частини населення й навіть свою щиру позицію. Але якщо щиро, то давайте не брехати. Усі знають, хто займається цим законопроектом, тож звертайтесь до нього як до першоджерела», - сказав Фесенко.

Також від зазначив і позитивні сторони роботи «Самопомочі».

«Більшість депутатів «Самопомочі» виявились найбільш системними і професійними у роботі в комітетах. Також мене приємно вразила дисципліна «Народного фронту» на тлі інших, хоча ми й часто критикуємо цю фракцію», - зазначив він.

Більше читайте в статті «Главкому» - «Рада-8. Зради та перемоги».