Фігурант інциденту з літаком «Белавіа» є координатором проплачених Росією акцій

Армен Мартиросян. Фото з Facebook

Мартиросян контактує з українськими громадськими організаціями, що беруть участь в акціях протесту у рамках реалізації розробленого в Росії плану дестабілізації

У Службі безпеки України заявляють, що громадянин Вірменії Армен Мартиросян, який фігурує в інциденті з поверненням літака авіакомпанії «Белавіа» до аеропорту «Жуляни» (Київ) 21 жовтня, є особою, що безпосередньо контактує з українськими громадськими організаціями, що беруть участь в акціях протесту у рамках реалізації розробленого в Росії плану дестабілізації обстановки в Україні. Про це сказав сьогодні на брифінгу начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик.

«Безпосереднє керівництво та реалізацію цього плану здійснює також відомий і Службі безпеки, і Службі зовнішньої розвідки його (помічника президента РФ Владислава Суркова – Ред.) перший заступник Ардзінба. А контакт із політичними рухами в нашій країні, а також окремими громадськими організаціями, що беруть участь в акціях протесту, як правило наосліп, або за матеріальну винагороду - громадянин Вірменії Мартиросян», - повідомив він.

За його словами, відповідну інформацію було виявлено під час аналізу отриманою українською спецслужбою листування радника президента Росії Владислава Суркова з його поштової скриньки. Дублик додав, що СБУ зафіксувала неодноразові поїздки за кордон, зокрема до Росії, організаторів протестних акцій для отримання і фінансування і конкретних інструкцій.

«При цьому ворог розраховує і на ефективність використання наосліп активності низки громадських та політичних рухів», - зазначив він.

Нагадаємо, 21 жовтня літак білоруської авіакомпанії «Белавіа» повернули назад у Київ на вимогу Служби безпеки України.

Пізніше блогер та активіст «Антимайдану» Армен Мартиросян заявив, що літак «завернули» через нього.

В СБУ повідомили, що літак «Белавіа» було повернуто до аеропорта «Жуляни» (Київ) через те, що СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави.

Сьогодні, 11 листопада, СБУ повідомила, що Росія запланувала з 15-го по 25 листопада провести спецоперацію «Шатун» з метою внутрішньої дестабілізації ситуації в Україні і проведення дострокових парламентських виборів.