В СБУ пояснили, навіщо завернули літак «Белавіа»

В СБУ пояснили, навіщо завернули літак «Белавіа»

Літак авіакомпанії «Белавіа», Білорусь

Служба безпеки отримала інформацію про можливу загрозу національній безпеці

Літак «Белавіа» було повернуто до аеропорта «Жуляни» (Київ) через те, що СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави.

Про це 22 жовтня повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, пише «Українська правда».

«На момент отримання інформації іноземець вже перебував на борту авіакомпанії «Белавіа», що готувався виконати рейс до Мінська. Ми невідкладно поінформували про це ДП «Украерорух». На той час, коли диспетчер зв’язався з пілотом, літак вже декілька хвилин перебував у повітрі», - повідомила вона.

Після перевірочних заходів в СБУ впевнилися, що загрозу національній безпеці локалізовано.

При цьому повідомлення авіакомпанії «Бєлавіа» щодо повернення літака до «Жулян» під загрозою підняти винищувачі Гітлянська прокоментувала так: «Невже можна серйозно сприймати інформацію, що винищувачі могли бути підняті у небо проти цивільного лайнера?».

У свою чергу в ефірі телеканала «112 Україна» керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що інформації про підйом військових літаків у зв'язку з ситуацією, що мала місце напередодні, немає.

«Думаю, це дещо абсурдно вважати, що військові літальні апарати можуть бути застосовані проти цивільного борта», - додав він.

Говорячи про затриманого пасажира внаслідок проведеної операції Ткачук зазначив, що в СБУ наразі не розголошують інформацію про зазначеного громадянина, не повідомляють його національність чи належність до громадянства будь-якої країни.

«Ця інформація поки що є з обмеженим доступом», - додав Ткачук.

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», літак білоруської авіакомпанії «Белавіа» повернули назад у Київ на вимогу Служби безпеки України. Цю інформацію підтвердили два відомства - «Украерорух» та Міністерство інфраструктури України.

В обох відомствах порадили звертатися за дальшими уточненнями до СБУ. Там ситуацію на цей час ще не прокоментували.

Пізніше блогер та активіст «антимайдану» Армен Мартиросян заявив, що літак «завернули» через нього. Але ця версія не підтвердилася.

Міністерство закордонних справ Білорусі же висловило протест у зв'язку з поверненням літака в аеропорт «Жуляни». Мінськ чекає на вибачення від Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: