Фонд держмайна планує розпродаж на 22 млрд грн (приватизаційний список)

Фонд держмайна планує продати нарешті Одеськи припортовий завод

Фонд державного майна України в 2018 році планує продати «Одеський припортовий завод», «Центренерго», «Турбоатом», 6 енергетичних компаній, «Аграрний фонд», «Державну продовольчо-зернову корпорацію України» та низку об’єктів малої приватизації.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на засіданні Американської торговельної палати, інформує прес-служба ФДМ.

За словами Трубарова, на ОПЗ вже завершена інвентаризація,і стартова ціна підприємства буде в листопаді. «В листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всіма учасниками процесу будуть дотримані терміни, ми встигаємо розпочати прийом заявок від потенційних інвесторів, аби на весну 2018 року вийти на безпосередній продаж», - повідомив керівник ФДМУ.

Трубаров також зазначив, що продаж «Центренерго» має відбутися навесні 2018 року. «По даному підприємству визначений радник, це польський філіал Ernst& Young. Найближчим часом ми розраховуємо від МЕРТу, Мінфіну і Мін’юсту отримати затвердження радника, який проведе аудит та надасть оцінку пакету акцій. Розраховуємо продаж на весну наступного року»,- сказав він.

Керівник Фонду повідомив, що в наступному році планується продаж пакетів акцій Миколаївської, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ, а також Запоріжжяобленерго, Миколаївобленерго, Тернопільобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Черкасиобленерго.

Трубаров також зазначив, що у 2018 році планується приватизація ПАТ «Турбоатом», «Аграрного фонду», «Державної продовольчо-зернової корпорації України».

«Фонд очікує на передачу «Аграрного фонду» та «ДПЗКУ». По «Турбоатому» зараз йде робота з Кабміном з визначення розміру пакету акцій, який виставлятиметься на продаж», - зазначив він.

Керівник Фонду держмайна розраховує виконати план надходжень від приватизації у 2018 році у розмірі 22 млрд грн. 

Як повідомляв «Главком», Європейський банк реконструкції і розвитку заявив, що Україні для прискорення зростання економіки та залучення іноземних інвесторів необхідно розблокувати процес приватизації. ЄБРР,  як і раніше, готовий надати технічну підтримку і щодо деяких об'єктів виступити покупцем міноритарного пакета акцій.