Фонд держмайна планує розпродаж на 22 млрд грн (приватизаційний список)

Фонд держмайна планує розпродаж на 22 млрд грн (приватизаційний список)

Фонд держмайна планує продати нарешті Одеськи припортовий завод

Фонд державного майна України в 2018 році планує продати «Одеський припортовий завод», «Центренерго», «Турбоатом», 6 енергетичних компаній, «Аграрний фонд», «Державну продовольчо-зернову корпорацію України» та низку об’єктів малої приватизації.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на засіданні Американської торговельної палати, інформує прес-служба ФДМ.

За словами Трубарова, на ОПЗ вже завершена інвентаризація,і стартова ціна підприємства буде в листопаді. «В листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всіма учасниками процесу будуть дотримані терміни, ми встигаємо розпочати прийом заявок від потенційних інвесторів, аби на весну 2018 року вийти на безпосередній продаж», - повідомив керівник ФДМУ.

Трубаров також зазначив, що продаж «Центренерго» має відбутися навесні 2018 року. «По даному підприємству визначений радник, це польський філіал Ernst& Young. Найближчим часом ми розраховуємо від МЕРТу, Мінфіну і Мін’юсту отримати затвердження радника, який проведе аудит та надасть оцінку пакету акцій. Розраховуємо продаж на весну наступного року»,- сказав він.

Керівник Фонду повідомив, що в наступному році планується продаж пакетів акцій Миколаївської, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ, а також Запоріжжяобленерго, Миколаївобленерго, Тернопільобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Черкасиобленерго.

Трубаров також зазначив, що у 2018 році планується приватизація ПАТ «Турбоатом», «Аграрного фонду», «Державної продовольчо-зернової корпорації України».

«Фонд очікує на передачу «Аграрного фонду» та «ДПЗКУ». По «Турбоатому» зараз йде робота з Кабміном з визначення розміру пакету акцій, який виставлятиметься на продаж», - зазначив він.

Керівник Фонду держмайна розраховує виконати план надходжень від приватизації у 2018 році у розмірі 22 млрд грн. 

Як повідомляв «Главком», Європейський банк реконструкції і розвитку заявив, що Україні для прискорення зростання економіки та залучення іноземних інвесторів необхідно розблокувати процес приватизації. ЄБРР,  як і раніше, готовий надати технічну підтримку і щодо деяких об'єктів виступити покупцем міноритарного пакета акцій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: