Генпрокурорка відреагувала на провадження щодо неї, яке відкрило НАБУ

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти генпрокурорки Ірини Венедіктової

Венедіктова заявила про можливий конфлікт інтересів у справі проти неї

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Національне бюро розслідувань України відкрило щодо неї кримінальне провадження за заявою фігуранта одного із проваджень Офісу генпрокурора.

Про це йдеться у її відеозверненні, оприлюдненому пресслужбою ОГП.

За словами Венедіктової, оскільки заявник фігурує у одному із проваджень Офісу генпрокурора, вона повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів.

«Саме тому, задля уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури та Генерального прокурора в цьому провадженні», — розповіла Венедіктова.

За словами Венедіктової, у неї немає сумнівів щодо «професійності і доброчесності» правоохоронців.

«Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти найвищий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в межах закону», — додала вона.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу через повідомлення про недекларування генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою майна.

У постанові йдеться, що суд задовольнив скаргу Стерненка «на бездіяльність службової особи НАБУ щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань». Відтак зобов'язав НАБУ відкрити справу.