Генпрокурорка відреагувала на провадження щодо неї, яке відкрило НАБУ

Генпрокурорка відреагувала на провадження щодо неї, яке відкрило НАБУ
Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти генпрокурорки Ірини Венедіктової

Венедіктова заявила про можливий конфлікт інтересів у справі проти неї

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Національне бюро розслідувань України відкрило щодо неї кримінальне провадження за заявою фігуранта одного із проваджень Офісу генпрокурора.

Про це йдеться у її відеозверненні, оприлюдненому пресслужбою ОГП.

За словами Венедіктової, оскільки заявник фігурує у одному із проваджень Офісу генпрокурора, вона повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів.

«Саме тому, задля уникнення маніпуляцій щодо цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури та Генерального прокурора в цьому провадженні», — розповіла Венедіктова.

За словами Венедіктової, у неї немає сумнівів щодо «професійності і доброчесності» правоохоронців.

«Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти найвищий рівень відповідальності. Тому мої дії були і зараз є виключно в межах закону», — додала вона.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу через повідомлення про недекларування генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою майна.

У постанові йдеться, що суд задовольнив скаргу Стерненка «на бездіяльність службової особи НАБУ щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань». Відтак зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: