Геращенко пояснила відсутність головреда «РИА Новости Украина» у списках на обмін

Ірина Геращенко

Геращенко оприлюднила списки осіб, яких регулярно включають у свої вимоги бойовики

Арештований в Україні за підозрою у держзраді головред «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський не потрапив у список на обмін з боку України, оскільки ні бойовики, ні Росія не пропонували його звільняти на офіційному рівні.

Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Ми оприлюднили списки осіб, яких регулярно включають у свої вимоги бойовики. Прізвища інших росіян, у тому числі Вишинського, ніколи не називалися ані представниками бойовиків, ані росіянами, ані в Мінську, ані в інших форматах, як пропозицію», — пояснила вона.

«Тому наразі ми оприлюднили список 23, аж ніяк не бойовиків, а саме Росії, в обмін на звільнення політв‘язнів Кремля», — додала вона.

Раніше представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко вперше озвучила прізвища всіх 23 росіян, засуджених або арештованих в Україні, яких Київ готовий обміняти на 23 українських політв’язні.

У РФ 2 липня також заявили, що політв'язень Олег Сенцов, який голодує у Росії вже 50-ий день, може бути включений у списки на обмін.