Геращенко оприлюднила прізвища 23 росіян, яких готові обміняти на українців

Геращенко оприлюднила прізвища 23 росіян, яких готові обміняти на українців
Ірина Геращенко

«Заберіть ваших, віддайте українців», - звернулася до Росії перший віце-спікер ВР

У відповідь на заяви представників РФ про те, що їм не відомі прізвища громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко озвучила відповідний список прізвищ російських громадян.

Про це вона повідомила у понеділок, 2 липня.

«Керівництво Російської Федерації, або їхні представники, не знають прізвищ тих громадян Росії, які утримуються в тюрмах України за злочини. Це не Сенцов і Кольченко, які незаконно засуджені. Це злочинці, які засуджені за підготовку терактів, за участь у військових діях. Вони кажуть, що ці люди нібито довго жили на Донбасі, або ще якусь ахінею розповідають. Це неправда», - заявила Геращенко.

Вона підкреслила, що «неодноразово особисто надавала цю інформацію у форматі мінської групи представнику Російської Федерації Гризлову».

«Також ми передавали через інші канали, в нормандському форматі, із закликом розблокувати звільнення заручників. Я хочу озвучити прізвища громадян Російської Федерації, яких ми готові передати Росії заради звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова та інших», - повідомила Геращенко, перелічивши прізвища 23 росіян: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валехідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджієв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга, Кусакін Василь, Макаров Владислав, Мефьодов Євген, Одінцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса, Шаталов Євген.

«Це ті громадяни Російської Федерації, які або засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі, або за участь у військових діях на Донбасі, або щодо них зараз йдуть судові процеси. Ми ще раз звертаємося до всіх можливих компетентних представників Російської Федерації із закликом - заберіть ваших, віддайте українців», - заявила перший віце-спікер ВР.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: