Головний «рятівник» Волині не декларує свій розкішний маєток

На 13 сотках землі збудовано великий будинок, гараж для двох авто, господарська споруда, постелено газон та все це обнесено високим парканом

Начальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук є власником розкішного маєтку в с. Лище під Луцьком, який він не вносить до декларації через статус недобудови. Про це повідомляється на інформаційно-аналітичному порталі «Четверта влада».

На 13 сотках землі збудовано великий будинок, гараж для двох авто, господарська споруда, постелено газон та все це обнесено високим парканом.
«На перший погляд здається, що в будинку живуть і він уже давно завершений. Офіційно ж будівлі ще не здані в експлуатацію», – йдеться в матеріалі.

Грушовінчук все життя провів у пожежно-рятувальній службі. З грудня 2003 року займає посаду начальника управління спочатку МНС, потім ДСНС у Волинській області. В 2005 році він отримав службову трикімнатну квартиру, яку згодом приватизував. Дружина МНСника Леся Грушовінчук раніше працювала керівником волинської філії державного підприємства Міністерства внутрішніх справ «Інформ-ресурси», а зараз не працює.
Землю у Лище, на якій нині виріс будинок Грушовінчука, наприкінці 2007 року отримував батько його підлеглого – заступника начальника частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області Артура Куца. А той вже подарував ділянку начальнику.
У травні у травні 2014 Грушовінчук подав декларацію про початок будівництва, хоча сам чиновник стверджує, що будівництво триває вже 10 років і через дорожнечу робіт вони завершені тільки ззовні помешкання. Тому, будинок він не вказує в декларації.
За 2015 рік Грушовінчуки задекларували майже 187 тисяч гривень сукупного доходу.
Земля, на якій будується начальник ДСНС Волині, раніше була відчужена у ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Після цього майже 6 гектарів було роздано фізичним особам. Зараз власниками багатьох ділянок в с. Лище є волинські високопосадовці. Спроба прокуратури скасувати відчуження земель у держпідприємства була невдалою.