ГПУ завершила розслідування в справі про держзраду Поклонської та Аксьонова

Наталю Поклонську й інших посадовців із анексованого Криму підозрюють у державній зраді

Управління розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо екс-прокурора анексованого Криму, депутата Державної думи Наталі Поклонської, російського голови півострова Сергія Аксьонова, «спікера» підконтрольного Кремлю «парламенту Криму» Володимира Константинова та інших колишніх високопосадовців півострова, повідомила речниця генерального прокурора України Лариса Сарган.

За її словами, справа стосується державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинення дій у складі злочинної організації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

У ході досудового розслідування щодо підозрюваних у кримінальному провадженні слідчими суддями Печерського районного суду Києва надані дозволи на здійснення спеціального досудового розслідування, які оскаржені в апеляційній інстанції, розповіла Сарган.

За її словами, 7 квітня про завершення досудового розслідування повідомили в офіційній газеті «Урядовий кур’єр».

Речниця зазначила, що, за даними слідства, підозрювані впродовж лютого – березня 2014 року, перебуваючи на території Криму, створили злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу та зміни меж території України всупереч установленого порядку, а також брали участь у цій організації.

Як відомо, Наталія Поклонська до окупації Криму працювала в органах прокуратури України, а також була прокурором АРК. Навесні 2014 року була призначена окупаційною владою «прокурором Республіки Крим».

Саме Поклонська ініціювала кримінальне переслідування кримських татар та заборону у 2016 році діяльності Меджлісу.

Також нещодавно Поклонська закликала Генерального прокурора Юрія Луценка відкрити провадження проти президента Петра Порошенка, голови РНБО Олександра Турчинова, голови МВС Арсена Авакова, спікера ВР Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка та ряду інших офіційних осіб України.

На її думку, всі вони «причетні до створення злочинної організації», яка «здійснила державний переворот і збройне захоплення влади в Україні».

Нагадаємо, активісти російського «Національного комітету +60» виступили із пропозицією включити колишню прокуроршу окупованого Криму Наталю Поклонську, відому як Няша, до списку кандидатів на президентські вибори в Росії.

Так активісти відреагували на виконання нині депутатом Держдуми «Мурки» у програмі «Прожекторперисхилтон» на «Первом канале». Відповідне звернення відправили на ім'я першого заступника керівника адміністрації російського президента Сергія Кирієнка.