Гринів: Переговори Порошенка з Путіним відбуваються рідше, ніж потрібно

РБК

Лідер БПП у Раді розповів, чому Порошенко не може спілкуватися з Путіним так як з Меркель чи Олландом.

З Росією в нас нині немає консультацій такої ж інтенсивності, як із нашими європейськими та міжнародними партнерами. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів. 

«Із Росією відбуваються складні переговори тоді, коли виникає потреба в розв'язанні якогось спірного питання. Це інший формат. Підняти слухавку й порадитись – сьогодні припустимий формат розмови з Меркель чи Байденом і неприпустимий із Путіним», - сказав політик.

Натомість він не зміг відповісти на питання, наскільки часто між собою спілкуються Порошенко і Путін. «Через різні обставин я не готовий відповісти на це питання. Але не тому, що хочу це засекретити – я не обізнаний зараз в цьому, бо не працюю в Адміністрації Президента. Як часто Порошенко має спілкуватися з Путіним? За потреби».

За його словами, причина полягає у величезній недовірі, яка є між двома державами. «Тоді, коли потрібні були б такі контакти, вони не відбуваються, а здійснюються за посередництвом Мінської групи чи в інший спосіб», - підкреслив він.