Гринів жалкує, що колись був створений проект із назвою «Наша Україна»

Лідер фракції БПП зазначив, що не можна було гратися в перемогу на виборах через проект із такою назвою.

Лідер фракції БПП у верховній Раді Ігор Гринів в інтерв'ю «Главком» розповів, що жаліє про створення проекту «Наша Україна» для перемоги над комуністами, адже витворили нову, значно стійкішу й загрозливішу парадигму для України.

За його словами потрібно повернути і Крим, і Донбас.

«Потрібно. І Крим потрібно повернути. Це може стати нашою національною ідеєю... Хоча, думаю, після всього, що відбулось, після всіх смертей на Донбасі, швидко реінтегрувати його буде важко. Мусить пройти час. І Донбас або стане російським, або повернеться в Україну, але тільки через покоління…… або повертати Донбас потрібно протягом максимум одного-двох років», - вважає Гринів.

Він зазначив, що питання в тому, чи люди на Донбасі будуть відчувати себе українцями.

«Тобто, мова не про відхід від Росії, а саме про питання реінтеграції. Ми говоримо про «ЛНР» і «ДНР», про самовизначення цих двох «етносів», які себе пробують зобразити етносом. «Донецк – это не область, не республика. Донецк – это другая планета». Це формула, яку було вибудовано наприкінці 90-х років. Тоді всі сміялись і вважали, що це такий собі гарний прикол. А потім було створено проект із назвою «Наша Україна». Якщо є «наша», то є і «не наша»? Я зараз усвідомлюю свою відповідальність за це. Не можна було гратися в перемогу на виборах через проект із такою назвою. Ми створили проект для перемоги над комуністами, але витворили нову, значно стійкішу й загрозливішу парадигму для України», -, - зазначив лідер фракції БПП.