Гройсман має намір створити спецгрупу для наведення ладу на митниці

Найближчим часом будуть створені міжвідомчі мобільні підрозділи для наведення ладу на українській митниці.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через україно-польський кордон Краковець – Корчова, повідомляє прес-служба КМУ.
«Найближчим часом буде створено підрозділ, міжвідомчий, який буде додатково контролювати і митників, і усіх інших. Це буде сотня людей, яка буде мати усі технічні засоби для того, щоби показати, як має працювати система. І можете мені повірити, що цю сотню я забезпечу якомога краще», - сказав Гройсман.
Голова уряду наголосив, що необхідно швидко і ефективно провести реформування митниці, що підтримується Президентом України Петром Порошенком, зазначив він.
«У вас є три місяці для того, щоби навести лад на українській митниці, - заявив Володимир Гройсман. - З трьох місяців, які я виділив на те, щоби система змінилася, пройшло вже два тижні».
Прем'єр-міністр зауважив, що на 2016 р. передбачено 237 млрд грн надходжень до Державного бюджету від митниці. Разом з тим Голова Уряду зазначив, що у цій сфері є резерви, які, за оцінками експертів, становлять від 20%. «Це десятки мільярдів гривень, які мають бути використані для того, щоб наповнювати бюджет, - наголосив Гройсман. - Відповідь тільки єдина - якщо робити сумлінно і чесно свою роботу, мінімум від 50 млрд грн. Державний бюджет буде отримувати прямими платежами від роботи митниці».
Прем'єр-міністр зазначив, що неефективна робота на митниці призводить до втрат у Державному бюджеті. Зокрема, сьогодні існує значний дефіцит Пенсійного фонду, зауважив він. Голова уряду акцентував, що Державний бюджет належить усім українцям, і ніхто немає права якимось чином коригувати ці надходження, особливо «коли мова йде про надходження митних платежів».