Гройсман має намір створити спецгрупу для наведення ладу на митниці

Гройсман має намір створити спецгрупу для наведення ладу на митниці

Найближчим часом будуть створені міжвідомчі мобільні підрозділи для наведення ладу на українській митниці.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через україно-польський кордон Краковець – Корчова, повідомляє прес-служба КМУ.
«Найближчим часом буде створено підрозділ, міжвідомчий, який буде додатково контролювати і митників, і усіх інших. Це буде сотня людей, яка буде мати усі технічні засоби для того, щоби показати, як має працювати система. І можете мені повірити, що цю сотню я забезпечу якомога краще», - сказав Гройсман.
Голова уряду наголосив, що необхідно швидко і ефективно провести реформування митниці, що підтримується Президентом України Петром Порошенком, зазначив він.
«У вас є три місяці для того, щоби навести лад на українській митниці, - заявив Володимир Гройсман. - З трьох місяців, які я виділив на те, щоби система змінилася, пройшло вже два тижні».
Прем'єр-міністр зауважив, що на 2016 р. передбачено 237 млрд грн надходжень до Державного бюджету від митниці. Разом з тим Голова Уряду зазначив, що у цій сфері є резерви, які, за оцінками експертів, становлять від 20%. «Це десятки мільярдів гривень, які мають бути використані для того, щоб наповнювати бюджет, - наголосив Гройсман. - Відповідь тільки єдина - якщо робити сумлінно і чесно свою роботу, мінімум від 50 млрд грн. Державний бюджет буде отримувати прямими платежами від роботи митниці».
Прем'єр-міністр зазначив, що неефективна робота на митниці призводить до втрат у Державному бюджеті. Зокрема, сьогодні існує значний дефіцит Пенсійного фонду, зауважив він. Голова уряду акцентував, що Державний бюджет належить усім українцям, і ніхто немає права якимось чином коригувати ці надходження, особливо «коли мова йде про надходження митних платежів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: