Гройсман задекларував 49 млн гривень готівкою та чотири земельні ділянки

Володимир Гройсман
Фото Укрінформ

Дружині прем'єра належать дуже дорогі ювелірні прикраси

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман задекларував 2,4 млн гривень, 460 тис. євро і 870 тис. доларів, а його дружина - 1,6 млн гривень і 372 тис. доларів готівки в 2015 році. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб.

У власності родини також чотири земельні ділянки, два будинки і одна квартира у Вінниці. Ще у прем'єра є квартира в Києві, яку він купив 2015 року.

Крім того, Гройсман задекларував низку об'єктів рухомого майна, вартість яких перевищує 100 мінімальних заробітних плат, але конкретна ціна кожного з них не вказана. Зокрема, задекларовані дев'ять люксових годинників, що належать йому, і ще 3 - у власності його дружини.

Крім того, у Гройсмана є два комплекти запонок з дорогоцінного металу, інкрустовані дорогоцінним камінням, а у дружини - три кільця з дорогоцінного металу і дорогоцінними каменями та три комплекти сережок, вартість яких перевищує 100 мінімальних заробітних плат. Він також задекларував два легкових автомобіля (Land Rover 2013 року випуску і Volkswagen 2011 випуску), бізнес дружини, а також свою зарплату і доходи від надання майна в оренду.

Як відомо, харківський міський голова Геннадій Кернес заповнив електронну декларацію. Згідно з декларацією, Кернес, серед іншого, володіє житловим будинком площею 7 кв. м та кімнатою площею 57,3 кв. м у харківському готелі «Національ». Лише у годинники він вклав майже мільйон доларів.