Гройсману порадили щодо продажу землі звернути увагу на досвід Ізраїля

Ігор Мосійчук

Україна однозначно не готова до відкриття ринку землі. Про це заявив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук в коментарі «Главкому».

«Я був на рідній Полтавщині і не знайшов жодної людини, яка б виступала за відкритий ринок землі, – стверджує Мосійчук. – Більше того, більшість людей кажуть, що це буде край, і вони візьмуться за сокири і вила. Тому українську землю взагалі продавати не можна і розглядати як товар. Якщо хтось із нинішніх власників паїв бажає продати землю, має бути створений державний земельний банк, і продавати можна було б тільки йому».

При цьому Мосійчук радить уряду Волоимира Гройсмана, який береться проводити земельну реформу, звернути увагу на досвід Ізраїля: «В Ізраїлі не продається земля, і я вважаю, що українці не дурніші від євреїв».

Нагадаємо, що за урядовою концепцією земельної реформи, ринок землі запускається виключно між фізичними особами – громадянами України. Серед інших обмежень, які пропонує уряд, – продаж «в одні руки» не більше 200 гектарів та пеня в 50% за перепродаж ділянки в перші три роки після купівлі.

Більше думок молодих депутатів про земельну реформу читайте в проекті «Главкому» «Готуємось до землі. П'ять головних питань про найскандальнішу реформу»