Гройсману порадили щодо продажу землі звернути увагу на досвід Ізраїля

Гройсману порадили щодо продажу землі звернути увагу на досвід Ізраїля
Ігор Мосійчук

Україна однозначно не готова до відкриття ринку землі. Про це заявив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук в коментарі «Главкому».

«Я був на рідній Полтавщині і не знайшов жодної людини, яка б виступала за відкритий ринок землі, – стверджує Мосійчук. – Більше того, більшість людей кажуть, що це буде край, і вони візьмуться за сокири і вила. Тому українську землю взагалі продавати не можна і розглядати як товар. Якщо хтось із нинішніх власників паїв бажає продати землю, має бути створений державний земельний банк, і продавати можна було б тільки йому».

При цьому Мосійчук радить уряду Волоимира Гройсмана, який береться проводити земельну реформу, звернути увагу на досвід Ізраїля: «В Ізраїлі не продається земля, і я вважаю, що українці не дурніші від євреїв».

Нагадаємо, що за урядовою концепцією земельної реформи, ринок землі запускається виключно між фізичними особами – громадянами України. Серед інших обмежень, які пропонує уряд, – продаж «в одні руки» не більше 200 гектарів та пеня в 50% за перепродаж ділянки в перші три роки після купівлі.

Більше думок молодих депутатів про земельну реформу читайте в проекті «Главкому» «Готуємось до землі. П'ять головних питань про найскандальнішу реформу»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: