Із «Нафтогазу» йде один із топменеджерів компанії

Андрій Фаворов залишає «Нафтогаз»

Інтегрований газовий бізнес, який очолював Фаворов, ліквідується

Топменеджер «Нафтогазу», голова газового бізнесу компанії Андрій Фаворов йде зі своєї посади у зв'язку зі зміною структури компанії.

Про це повідомили у пресслужбі «Нафтогазу».

Там зазначають, що інтегрований газовий бізнес, який очолював Фаворов, ліквідується, адже його створювали на період існування режиму ПСО — спеціальних зобов'язань, які держава поклала на «Нафтогаз», аби той продавав газ для населення за низькими цінами.

«З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов'язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті. Дія ПСО припиняється, а відтак компанія адаптує структуру до нових ринкових умов та переглядає логіку інтеграції», — пояснюють у «Нафтогазі».

Крім цього, Фаворов йде з посади голови «Укргазвидобування» — видобувної компанії «Нафтогазу» та найбільшої газовидобувної компанії України.

Андрій Фаворов пропрацював у «Нафтогазі» 1,5 роки. Напередодні повідомлялося, що Фаворов самоізолювався через підозру на коронавірус. Однак згодом ця підозра не справдилася — результати тесту були негативними.