Європарламент запросив Цукерберга дати свідчення щодо витоку даних

Марк Цукерберг

Президент Європарламенту збирається відправити лист Цукербергу наступного тижня

Співзасновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга запросили дати свідчення щодо витоку даних перед законодавцями Європи.

Про це секретар голови Європарламенту повідомив у коментарі The Washington Post.

Повідомляється, що Антоніо Таяні, президент Європарламенту, збирається відправити лист Цукербергу наступного тижня. У листі Таяні звернеться з проханням, щоб співзасновник Facebook засвідчив перед Європарламентом.

Якщо Цукерберг погодиться, йому доведеться постати перед одними з найбільш жорстких критиків технічної індустрії за межами США, зазначає видання.

«Слухання щодо Facebook показують, що у світі ще хвилюються за дотриманням жорстких стандартів конфіденційності даних», — передав слова Таяні його секретар.

У ЄС очікують, що Цукерберг буде готовий дати свідчення і що він «однаково налаштований до відповідальності перед європейськими громадянами».

У Facebook наразі не відповіли на запит газети, чи буде Цукерберг давати свідчення в ЄС.

Нагадаємо, 10 квітня Марк Цукерберг дав свідчення на слуханні в Сенаті США і вибачився за витік конфіденційних даних.

Цукерберг заявив, що понад 20 тисяч працівників компанії будуть працювати над безпекою та аналізом контенту соціальної мережі.

Нещодавно виконавчий директор Facebook Шеріл Сендберг не виключила, що компанія може виявити нові відомості про витоки даних.

Раніше Facebook визнав витік даних 87 мільйонів користувачів.

Читайте також: