Канада буде обирати новий фрегат серед трьох претендентів

Оттава планує збудувати 15 нових кораблів типу фрегат

Три компанії представили свої кінцеві пропозиції щодо проекту нового фрегату для Військово-морського флоту Канади. Останні зміни в пропозиції були внесені на основі рекомендацій канадського уряду, які були зроблені в травні 2018 року. Про це повідомляє ресурс Naval Today.

Оттава планує збудувати 15 нових фрегатів, що коштуватиме 55-60 млрд. канадських доларів. Одним із претендентів є фрегат Type 26, від британської компанії BAE. Нещодавно Австралія обрала саме цей фрегат для свого флоту. Розробники запевняють, що Канада зможе скористатися із досвіду створення фрегатів Type 26 в Великій Британії та Австралії. Окрім того канадські компанії W.R. Davis Engineering, Rolls-Royce і L3 MAPPS братимуть участь в створенні британського варіанту фрегату, а тому отримають досвід, який потім можна буде застосовувати і в створенні фрегатів для Канади. 

Іншим претендентом є кораблі класу De Zeven Provinciën, які на сьогодні є частиною ВМФ Нідерландів. Дані кораблі виконують функції протиповітряної оборони, а також командування. Оттаві дані кораблі пропонує компанія Alion Science and Technology. Третім претендентом є іспанський клас фрегатів F-105, які створила компанія Navantia. Канадський уряд планує оголосити переможця на створення нових фрегатів для країни до кінця 2019 року. Самі ж роботи мають стартувати на початку 2020-х років.