Канада буде обирати новий фрегат серед трьох претендентів

Канада буде обирати новий фрегат серед трьох претендентів

Оттава планує збудувати 15 нових кораблів типу фрегат

Три компанії представили свої кінцеві пропозиції щодо проекту нового фрегату для Військово-морського флоту Канади. Останні зміни в пропозиції були внесені на основі рекомендацій канадського уряду, які були зроблені в травні 2018 року. Про це повідомляє ресурс Naval Today.

Оттава планує збудувати 15 нових фрегатів, що коштуватиме 55-60 млрд. канадських доларів. Одним із претендентів є фрегат Type 26, від британської компанії BAE. Нещодавно Австралія обрала саме цей фрегат для свого флоту. Розробники запевняють, що Канада зможе скористатися із досвіду створення фрегатів Type 26 в Великій Британії та Австралії. Окрім того канадські компанії W.R. Davis Engineering, Rolls-Royce і L3 MAPPS братимуть участь в створенні британського варіанту фрегату, а тому отримають досвід, який потім можна буде застосовувати і в створенні фрегатів для Канади. 

Іншим претендентом є кораблі класу De Zeven Provinciën, які на сьогодні є частиною ВМФ Нідерландів. Дані кораблі виконують функції протиповітряної оборони, а також командування. Оттаві дані кораблі пропонує компанія Alion Science and Technology. Третім претендентом є іспанський клас фрегатів F-105, які створила компанія Navantia. Канадський уряд планує оголосити переможця на створення нових фрегатів для країни до кінця 2019 року. Самі ж роботи мають стартувати на початку 2020-х років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: